Cheeky Quotes

Tuesday, March 27, 2012

cer terbaru..ha ha

Assalamualaikum...
Fuh dah lama giler aku x update blog nih...almaklum bz sesangat wit my hero...btw, 2day aku mc..hu hu ...fever...skang nih pun kpala duk berdenyut tp ntahlaa...ngajin plak nak update blog nih..oleh kerna cian kat anak2 aku slalu sesangat makan kat luar..so hari nih dengan sesangat lew rajin aku pun masak ler ngan air tangan sdiri...isk isk...ader ikan jer..so aku pun masak ler singgang ikan kembung...nak resipi tak?:-

Masak Singgang Ikan Kembung Simple

Bahan2nya:-
Ikan Kembung
Bawang putih
bawang merah
halia
asam keping
serai- aku x letak coz xder
serbuk perasa

Cara2 plak:-
ala ko letak air dalam kuali/periuk, masukkan bahan2 kat atas tu, kecuali ikan ler...biar mendidih pas tu masukkan ikan ngan serbuk perasa, kalau nak pedas masuk kan cili api..dah pun siap

untuk mummy ngan daddy aku masak sambal telur, pas tu goreng ikan ...tadaaa dah siap lunch yg sesangat simple...tambahan plak org sakit yg masak...kla..cukup ler setakat nih, aku nak g housekeeping plak...n tidoooo...ta ta ti ti tu tu  ;)